Etikettdesign

etikettdesignEtikettdesign av alla olika slags etiketter och på olika typer av material. Stora som små, standardetiketter eller unika etiketter med formstans. En etikett kan ta så många olika former och kan produceras på många olika material och sätt.Jag har designat etiketter under flera år och jobbat på tryckeri där man får förståelse för vad som funkar, när och hur. En etikett kan designas för olika ändamål och med fokus på medvetenhet så skapar jag etiketter utifrån funktion och form. Behöver du en etikett till en produkt och inte vet hur du vill marknadsföra dig så hör av dig till mig så hjälper jag till att hitta rätt typ av etikett med rätt material och produktionssätt. Jag levererar helhetslösningar där allt ordnas från design till leverans.

Etiketter (storlek och form)

Standardetiketter som levereras i praktiska dispensers kommer till ett lägre pris och finns i flera olika mått (samtliga kommer med 2 mm rundade hörn) så som:

9×36 mm, 15×36 mm, 20×60 mm, 26×50 mm, 26×60 mm, 26×80 mm, 15×70 mm, 40×70 mm, 27×43 mm (Oval), 40×40 mm (Rund)

Etikettdesign av etiketter med unika stansade banor där du som kund väljer en form som etiketten ska ha för att passa på en produkt i form eller utseende. Dessa etiketter kommer levererade på rulle med möjligheten att välja kärncylinder samt rullning så att etiketterna passar era etikettmaskiner eller önskemål för att förenkla appliceringen av etiketten på produkten. Vid mindre upplagor eller komplicerad stans så kan etiketterna levereras på ark.

Olika etiketter

En etikett kan ta många olika former och det kan vara en djungel att hitta rätt, behöver etiketten framhävas med 3D eller varmpräglas i guld, ska etiketten likna läder eller ska den vara transparent? Allt beror på vart etiketten ska sitta, vilken typ av miljö som etiketten kommer finnas i och vad vill man förmedla? Etikettdesign är mer än bara rita en cool bild som sedan trycks, man måste sätta sig in i allt som rör produktens ändamål för att kunna producera något som är rätt.

Material

Etiketter levereras på många olika material, hör av dig om du vill att jag tar fram rätt material som passar din produkt, några olika material som kan tryckas på är:

Vitt papper, borstat aluminium, guldfolie, fluorescerande papper, vinyl, avtagbar vinyl. Sedan kan man göra domes (3D etiketter) laminerade etiketter mm.

Kontakt

Mig kontaktar du enklast via kontaktformuläret, via E-post eller att du ringer mig på 070-819 74 14. Jag har ett tryckeri i ryggen och erbjuder såklart allt från design till leverans så att du som kund inte behöver några mellanhänder eller flera personer i ett led som måste beblandas i processen vilket ger ett snabbt och enkelt flöde från lagd order till leverans.